HDPE – Op maat gemaakt

HDPE – Op maat gemaakt

Bij JDL Kunststoffen zijn we gespecialiseerd in het ontwerpen en verwerken van HDPE producten. Een voorbeeld hiervan zijn onze zwembaden. Hiermee bieden we een duurzaam en verfijnd alternatief voor een betonnen, bouwkundig zwembad. Bovendien kan een HDPE inbouw zwembad relatief snel en voordelig geplaatst worden. Vraagt u zich af: ‘wat is HDPE’? We geven u graag inzicht in de bijzondere eigenschappen en onmiskenbare voordelen van HDPE kunststof.

HDPE is de afkorting van hoge dichtheid polytheen, in het Engels ook wel high density polyethyleen. De grondstof wordt gewonnen uit aardolie en valt in de categorie hard plastic.

Voorbeelden van producten die we regelmatig produceren zijn inspectieputten, vetafscheiders, olie / benzine afscheiders en natuurlijk onze zwembaden en vijvers.

Dat HDPE supersterk is, is overduidelijk. Maar het heeft nog veel meer unieke eigenschappen die de levensduur en het onderhoud van uw zwembad ten goede komen. Zo wordt HDPE niet aangetast door bacteriën en is het niet onderhevig aan corrosie en oxidatie. Het is daarnaast 100% waterdicht en bestand tegen zowel hoge als lage temperaturen.

Chemicaliën en UV-licht tasten de bodem en wanden niet aan waardoor uw inbouw zwembad te allen tijde zijn kleur behoudt. Het gladde oppervlak maakt tevens dat uw zwembad eenvoudig te reinigen is. HDPE is veilig voor mens en milieu: dit kunststof bevat geen schadelijke stoffen en is volledig recyclebaar.

Momenteel is HDPE een van de meest gebruikte kunststoffen ter wereld. De belangrijkste hdpe toepassingen zijn gasleidingen, waterleidingen en kabelbescherming. U kunt nagaan hoe sterk en veilig hdpe kunststof is.

Maar, HDPE is nog veel breder inzetbaar. Bijvoorbeeld voor het produceren van een inbouw zwembad waar u jarenlang van geniet! Naast zwembaden en -vijvers kunt u bij JDL Kunststoffen ook terecht voor rijplaten van dit onverwoestbare kunststof.

Inmiddels hebben wij al honderden klanten blij gemaakt met maatwerk inbouw zwembaden of vijvers van HDPE. Een groot voordeel is dat nagenoeg iedere vorm of afmeting mogelijk is. Daarbij is uw zwembad volledig naar wens uit te breiden met extra’s zoals jetstreams, banken, trappen en zelfs glijbanen.

HDPE zwembaden en vijvers worden voorgefabriceerd en de kuip bestaat uit één geheel. Zodra de voorbereidende werkzaamheden in uw tuin zijn afgerond, wordt uw zwembad of vijver middels een hijskraan in de grond geplaatst. Binnen de kortste keren is hij klaar voor gebruik!

Heeft u een vraag of wilt u meer informatie ontvangen over onze HDPE toepassingen? Neem dan contact op via 0416 235 161 of stuur een mail naar info@jdlkunststoffen.nl. Liever direct een vrijblijvende offerte opvragen? Dat kan via onderstaand formulier!

Vraag direct uw offerte aan

We vinden het belangrijk om vooraf goed van start te gaan.

Hiervoor gaan we in overleg met u zodat we goed weten wat uw wensen zijn voordat we over gaan tot productie.

Vraag direct een offerte aan door het formulier in te vullen. Dan ontvangt u van ons een offerte op maat.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang altijd als eerste alle nieuwtjes en acties van JDL Kunststoffen

JDL-Rij-en-stempelplaten

Offerte aanvragen